kruidenboeket

Een boeket maken van 5 soorten kruiden

Verse kruiden zijn heerlijk om te gebruiken in verschillende gerechten en salades. Maar je kunt kruiden ook laten groeien. Dan komen ze prachtig in bloei.

Vaak hebben bloeiende kruiden witte of gele schermbloemen. Denk aan de pastinaak. Deze schermbloemigen hebben vaak stevige stengels. Daardoor zijn ze heel geschikt om boeketten van te maken. Bovendien vullen de schermbloemen boeketten mooi op.

boeket kruiden

Kruiden die je in een boeket kunt verwerken

In dit kruidenboeket heb ik 5 soorten kruiden verwerkt:

Ook heb ik de bloemen van een wortel (peen) toegevoegd.

boeket met kruiden

Witte en gele bloemen

De wortel en peterselie hebben witte bloemen, de rest is geel. De maggiplant heeft kleine bolletjes als schermbloem, wat weer heel anders is dan de fragiele schermen van venkel.

Zulke kruidenboeketten zien er niet alleen mooi uit, ze ruiken ook lekker. Bij het afsnijden is de geur het sterkst, hoe langer de bloemen op een vaas (of een creatief alternatief voor een vaas) staan, hoe minder sterk de geur wordt.

Bloemen van kruiden drogen

Je kunt de bloeischermen ook drogen. Hang ze op een donkere, winderige plek. Na het drogen staan ze prachtig in een droogboeket.

boeket met kruiden

Een groot voordeel van kruiden, is dat belagers zoals luis en spint een hekel aan de geuren hebben. Zo kun je ze op een natuurlijke manier verjagen. Bijvoorbeeld peterselie, basilicum en selderij kun je in de winter over laten staan – dan is het wel verstandig om de bloemen er af en toe uit te knippen, deze putten de plant uit.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*