kerststukken

Zo blijven je kerststukken lang mooi

In de weken voor kerst maken wij graag kerststukken (en kransen en guirlandes): voor onszelf en om weg te geven. We willen natuurlijk graag dat ze het een flinke tijd uithouden – liefst nog even een poosje na Kerstmis. Met deze tips komt dat wel goed!

Maak het niet te warm

Je kerststuk blijft het langst goed in koele ruimtes. Bij Albert Jan thuis staat de kerststukken vaak in de kamer, want in de keuken staat een houtkachel, waardoor het daar extra warm is.

Niet bij een warmtebron

En die houtkachel wil je dus vermijden! Ook een radiator of gaskachel is geen plek waar je je kerststuk dicht bij in de buurt wilt plaatsen.

kerstkrans-douglas

Zorg voor een goede luchtvochtigheid

In de winter is de lucht binnen vaak droog. Voorkom dat door bakjes met water aan je verwarming te hangen. Bespuit je kerststuk ook regelmatig met een plantensproeier. Nadat we een stuk gemaakt hebben, leggen we het graag op het natte gazon. Dan kan het nog even fijn wat vocht opnemen.

Geef water

Zorg dat de oase (het steekschuim) goed nat blijft. Geef je stuk dus af en toe water met een gieter.

Buiten blijven je kerststukken langer goed

Een kerstkrans kan heel de winter goed blijven als je hem buiten ophangt. Dat geldt ook voor stukken. Heb je in de drukke periode voor kerst geen tijd om kerststukken te maken? Je kunt ze prima een paar weken eerder maken en buiten bewaren (wel vorstvrij). Omdat wij vaak appels gebruiken in onze stukken, moeten we wel goed uitkijken dat er geen muizen en vogels bij kunnen komen.

>>> Nog meer inspiratie? Meld je aan voor onze online workshop kerststukken maken! <<<

2 Comments

  1. hoera ik ga vanmiddag “los “met kerststukken en kransen . Goed idee om kerstkransen een poos op het gras te leggen voor de vochtigheid .
    Alvast Fijne Feestdagen en alle goeds voor 2019

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*