Leer zelf de mooiste kerststukken maken

Albert Jan en Linda workshop kerststuk1200

Ben je ook altijd onder de indruk van die écht mooie kerststukken, maar vind je het moeilijk om ze zelf zo te maken? Of maak je juist vaak mooie kerststukken, maar vind je het leuk om extra inspiratie te krijgen? Dan is deze online workshop iets voor jou! Je leert precies hoe je een mooi stuk opbouwt én afmaakt, met alle trucjes die net het verschil maken. Door het creatieve talent van Albert Jan doe je zeker inspiratie op voor jouw eigen stuk!

“Schatkamer voor groene kerst”

– Magazine Landleven, december 2021

Het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan: zelf een kerststuk maken. Op een plaatje ziet het eruit alsof je het prima zelf kunt doen, maar als je dan aan de slag bent, mist er tóch iets. Albert Jan heeft 40 jaar ervaring in het maken van kerststukken, en weet precies wat de valkuilen zijn voor veel mensen.

Vaste stappen én ruimte voor creativiteit

Eigenlijk is het helemaal niet moeilijk: zelf een prachtig kerststuk maken. Als je een paar basisstappen volgt, krijg je altijd een gebalanceerd stuk. Maar dat betekent niet dat elk stuk hetzelfde eruitziet: juist als je een paar vaste stappen volgt, is daarbuiten heel veel ruimte voor creativiteit.

“Hele fijne tv om naar te kijken! En de workshop zelf is laagdrempelig met een professioneel eindresultaat.”

“Echt heel leuk gedaan, tof gefilmd ook. Fijn dat het korte fragmenten zijn die je steeds kan terug kijken.”

– Deelnemers van 2020.

cta-button kerststukken maken

Wie zijn wij?

Wij zijn Albert Jan en Linda: een vader en dochter die al ruim 5 jaar bloggen over tuinieren, bloemen en planten. In het najaar besteden we op onze blog altijd veel aandacht aan het maken van kerststukken, guirlandes en kerstkransen. Want Albert Jan maakt ze al 40 jaar en krijgt vaak de vraag hoe hij ze toch zo mooi in elkaar zet.

Op onze blog krijg je al veel gratis tips. Maar wil je net een stapje verder gaan? Dan is onze online workshop geschikt voor jou: je kijkt Albert Jan op z’n vingers terwijl hij een mooi stuk in elkaar zet. Je kunt stap voor stap en heel gedetailleerd zijn proces volgen, terwijl hij je de beste tips geeft voor het maken van een natuurlijk kerststuk. Het is lekkere slow-tv: geen gehaaste video’s, maar rustige uitleg – en op de achtergrond hoor je de geluiden van de natuurlijke omgeving.

online workshop kerststukken maken

Dit ga je leren

Als je deze workshop volgt, leer je het volgende:

 • Welke natuurlijke materialen je allemaal kunt gebruiken voor een kerststuk
 • Hoe je in elk soort bakje, schaal of boomstronk, een mooi kerststuk maakt
 • Hoe je de oase in de juiste vorm snijdt
 • Hoe je de vorm bepaalt, waardoor het stuk altijd in balans is
 • Hoe je de kleuren van je kerststuk in balans houdt
 • Hoe je het kerststuk mooi afwerkt
 • Hoe je ervoor zorgt dat je kerststuk extra lang meegaat
 • Kortom: hoe je je eigen prachtige kerststuk van natuurlijke materialen maakt.

“Een mooie workshop met tips en wetenswaardigheden waar iedereen wat aan heeft om een kerststuk te maken.”

“Er zitten een aantal eye-openers in. Bijvoorbeeld dat je de oase drijfnat moet maken en dat je de oase rechtop kunt zetten. Nooit eerder zo gedaan, ga ik zeker proberen.”

– Deelnemers van 2020.

AJ en Linda camera workshop

Overzicht van de inhoud

De online workshop bestaat uit 6 video’s die we hebben opgenomen in onze eigen achtertuin (met een professionele videoploeg). Daarin krijg je stap voor stap alle informatie die je nodig hebt om zelf ook een prachtig stuk te maken. De video’s zijn ondertiteld. Vanaf 15 november tot en met eind december krijg je toegang tot een beveiligde pagina, waar je in je eigen tempo en op je eigen moment(en) de workshop kunt volgen. Daarna gaan de deuren van de workshop weer dicht.

Bonus! Als je de workshop gaat doen, krijg je twee maanden lang onbeperkt toegang tot de video’s en het andere materiaal. Je kunt de workshop dus zo vaak volgen als je zelf wil. Halverwege doen we een Q&A waarin we al je vragen beantwoorden. Als je je op tijd aanmeldt, kun je die nog meenemen. Daarnaast krijg je een handige boodschappenlijst én een e-book met de belangrijkste tips nog eens op een rijtje.

Dus, even op een rijtje, dit krijg je:

 • 6 video’s waarin we je stap voor stap leren een mooi kerststuk te maken
 • Een e-book over kerststukken maken
 • Een handige boodschappenlijst om mee te nemen naar een tuincentrum
 • De mogelijkheid om je vragen te stellen
 • Tot en met 31 december onbeperkt toegang tot de workshop

Online workshop kerststukken maken

Wil je lekker aan de slag om een mooi kerststuk te maken?

Voor 24,99 kun je de workshop volgen. Hier bestel je jouw toegangsticket!

cta-button workshop kerststukken

Vragen & antwoorden

Als ik de workshop koop, krijg ik dan meteen toegang?
Halverwege november krijg je een mail met de link naar de pagina en je wachtwoord. Dan kun je aan de slag. Wel sturen we je eerder al een ‘boodschappenlijstje’, zodat je je kunt voorbereiden. Na deze datum zullen we nieuwe deelnemers op een paar vaste momenten toelaten tot de workshop.

Kan ik ook een pakket kopen met workshop én benodigdheden?
Op dit moment kan dat nog niet. We zijn aan het uitzoeken hoe we dat in de toekomst mogelijk kunnen maken.

Ik kom er halverwege niet uit, kan ik vragen aan jullie stellen?
Natuurlijk kan dat! We helpen je graag. Ook gaan we de vragen verzamelen om ze te beantwoorden in een Q&A. Andere deelnemers kunnen daar ook van leren!

Hoeveel tijd kost de workshop?
Dat is helemaal afhankelijk van hoe je het zelf aanpakt. Als je er klaar voor zit en alle video’s achter elkaar volgt, dan kost het je hooguit een paar uurtjes. Maar je kunt pauzeren wanneer je wil, zodat je op een later tijdstip verder kunt gaan.

Mijn kerststuk is mislukt. Wat nu?
In de workshop geven we alle tips en trucs die Albert Jan zelf al jaren gebruikt. Als je voor het eerst een kerststuk maakt, is het niet gek als het er niet meteen net zo mooi uitziet. Maar oefening baart kunst! En omdat je deze workshop net zo lang kunt volgen als je wil, weten we zeker dat je straks trots bent op het eindresultaat.

Wat wordt het resultaat?
Hoe jouw eigen stuk eruit komt te zien, is afhankelijk van de keuzes die je maakt, bijvoorbeeld voor de pot en het materiaal. Door de workshop leer je je eigen creativiteit in te zetten. In de workshop maken wij een groot stuk, zodat we alles tot in detail aan je kunnen laten zien. Een foto van het resultaat zie je hieronder.

kerststuk workshop resultaat